
Foto: Aleksander Jacobsen/Inviso
Slik bor Norges mest fornøyde boligkunder
Da Ole Gunnar Bye og kona Hanne bygget enebolig i fjor tenkte de grønt og valgte et miljøvennlig hus fra Älvsbyhus.
Husprodusenten gikk nylig til topps i kåringen «Årets mest tilfredse kunder» i Prognosesenterets bransjemåling 2017. Prisen gis til husbygger kjeden som gjør det best på kundetilfredshetsindeksen (KTI), som måles fra 0 til 100. Älvsbyhus vant den gjeve prisen med en score på 77 KTI.
Den 1,5 etasjes eneboligen på Ler i Melhus har både solceller på taket og luft-til-vann-varmepumpe til hele første etasjen.
Lavere strømforbruk og jevn innevarme
God samvittighet er langt fra den eneste belønningen når du velger et miljøvennlig hus. Luft-til-vann-varmepumpen i ekteparets hus regnes som en svært effektiv løsning for eneboliger. Den sørger både for jevn og behagelig temperatur i boligen, og oppvarming av vannet i varmtvannstanken.
– Det aller viktigste for oss er egentlig at huset er godt å komme hjem til. Før satt vi og hutret i 3–4 timer når vi kom hjem. Nå vet vi at huset holder 23 grader hele året. Likevel er strømregningen lavere, forteller Ole Gunnar Bye.
Dette lønner seg!
Älvsbyhus har luft-til-vann-varmepumpe som standardløsning på alle husene de leverer. Varmepumpen gir rett til tilskudd. Ifølge Enova kan du få 25 prosent av dokumentert totalkostnad (inkl. mva.) inntil kr. 10 000,- for luft-til-vann-varmepumpe. I tillegg kan du få kr. 10 000,- for energimåling til varmepumpen. Det er kr. 20 000,- spart!
I tillegg tilbyr Älvsbyhus solcellepaneler som tilvalg, som en av svært få produsenter av ferdighus i Norge. Solcellene kan gi opptil 3000 kWh strøm i året, og det er også mulig å få et Enova-tilskudd inntil kr. 28 750,- totalt.
Les mer om tilskuddet
Virker bra
Ved hjelp av et kontrollpanel kan ekteparet følge med på strømproduksjonen til enhver tid. Solcellepanelene har god effekt, selv nede i en dal tre mil sør for Trondheim. Det erfarer Ole Gunnar Bye.
– I sommerhalvåret viser måleren fra 2400 til 3700 watt. Tallet varierer selvfølgelig, avhengig om solen skinner eller ikke. Men dagslys er nok til å lage strøm, selv når det er overskyet.
Med tilskudd og årets strømpriser har Bye regnet ut at investeringskostnaden vil være dekket inn i løpet av 13 – 15 år.
– Vi ville være litt miljøbevisste, samtidig er dette god økonomi på sikt!
– Kan spare kr. 118.000 med varmepumpe!
Hvor mye du kan kutte på strømregningen ved å bo i et miljøvennlig hus avhenger selvfølgelig av en rekke faktorer; strømprisen og forbruksmønsteret, blant annet. For solceller avhenger besparelsen også av geografisk beliggenhet, vinkelen på solcellepanelet, temperaturen og antall soltimer. Det totale regnestykket vil uansett være hyggelig lesning for de aller fleste!
En vanlig enebolig har et strømforbruk på cirka 25.000 kWh i året. Du kan spare om lag 8.800 kWh ved å installere en luft-til-vann-varmepumpe. Med en gjennomsnittlig strømpris på 1 kr/kWh, vil du ifølge Enova da spare omtrent kr. 118.800,- totalt i løpet av varmepumpens levetid på normalt 12 til 15 år.
Med optimale norske solforhold produserer solcellepanelet 3000 kWh i året, og anlegget har ifølge Älvsbyhus 25 års garanti. Det gir 75.000 kWh totalt, noe som betyr at solstrømmen koster nær halvparten av dagens strømpris!
Trygg under boligbygging
Mange kvier seg for å gå i gang med husbygging. Kompliserte regler og forskrifter, papirmøllen med det offentlige og redsel for uforutsette utgifter gjør terskelen høyere enn den trenger å være. En erfaren husleverandør kan lose deg trygt gjennom hele prosessen fra tomt til ferdig montert hus.
Hos Älvsbyhus får du tett oppfølging fra rådgiveren fra den aller første befaringen, gjennom søknadsprosessen med kommunen og til huset står ferdig montert. Dette gjelder også ut hele reklamasjonstiden.
Konkurransedyktig pris, gode betalingsvilkår og tett kundeoppfølging er viktige kriterier når du skal velge din husleverandør!
Fristet? Bestill huskatalogen her
Kommentarer